Черно море смаза Славия насред София

Живко Петков, Иван Коконов и Симеон Райков бележат за "моряците" на "Овча купел"

Черно море успя да победи Славия с 3:1 при гостуването си на стадион "Овча купел" в София в първия мач от 9-ия кръг на "А" група. Живко Петков откри резултата в 10-ата минута, а Иван Коконов увеличи преднината на "моряците в 51-вата минута. Симеон Райков пък вкара третия гол за Морето от пряксвободен удар в продължението на мача. За домакините се разписа Мишел Платини в 56-ата минута.

Черно море започна силно срещата, като в 9-ата минута успя да открие резултата. Живко Петков засече с глава центриране от корнер на Симеон Райков и даде преднина на своите. Това е второ поредно попадение на нападателя след изравнителното срещу ЦСКА в предния кръг. Именно заради гола му на "Тича" днес Никола Спасов заложи на Петков, вместо на Мирослав Манолов в атаката. Веднага след попадението футболистите на Славия се опитаха да отговорят на своя съперник, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

Втората част отново започна по блестящ начин за Черно море. В 51-вата минута Иван Коконов пое топката на около 25 метра
фронтално срещу вратата, напредна и с много точен удар в горния ляв ъгъл на вратата увеличава преднината на своя тим. Само след 5 минути обаче Славия успя да намали, след като проби от дясно, подаде топката на границата на малкия пеналт към Мишел Платини, който реализира за 3:1. В 67-ата минута Кирил Котев върна с крак топката към Китанов и той я улови, заради което реферът отсъди непряк свободен удар в полза на Славия. Почти всички футболисти на Черно море се наредиха на голлинията, а Мишел Платини отправи бомбен удар, но Китанов успя да се намеси и изби в корнер. В 81-вата Бекир Расим изпусна Мичел Бургзорг зад гърба си при едно центриране в наказателното поле. Халфът на Славия овладя топката и шутира с всичка сила, но в напречната греда. В даденото от съдията продължение Симеон Райков изпълни по перфектен начин пряксвободен удар в дясно от наказателното поле. С топовен изстрел с левия крак топката рикошира в гредата и влезе в мрежата зад Петров за крайното 3:1.

СТАТИСТИКА

Славия - Черно море (3:1)

Голмайстори: 0:1 Живко Петков (10), 2:0 Иван Коконов (51), 1:2 Мишел Платини (56), Симеон Райков (90+2).

Славия: Петров, Ристевски (55- Иван Вълчанов), Везалов, Фераресо, Панов, Кристиан, Бургзорг, Манзоро, Силва, Платини, Василев (46 – Дяков)

Черно море: Георги Китанов, Кирил Котев, Стефан Станчев, Михаил Венков, Сашо Александров, Стенио Дос Сантос, Марчин Буркхардт (74 - Мирослав Манолов), Георги Божилов, Симеон Райков, Иван Коконов (70 - Бекир Расим), Живко Петков (86 - Живко Атанасов)