Никола Спасов: Беше ми лесно, въпреки че взех отбора в движение

ВИДЕО: Треньорът на Черно море хвали родната ни "А" група

Наставникът на Черно море Никола Спасов сподели, че лесно се е адаптирал към обстановката в Черно море, въпреки че пое отбора на пожар, след слабите резултати на предшественика му Сашо Станков. Специалистът коментира още и какво е променил в тима на "моряците" след завръщането си на "Тича".

"Взех отбора в движение, но каквото и да си говорим, аз познавам добре клуба. Постоянно следях мачовете на Черно море, така че не ми беше чак толкова трудно. Всъщност, трудното беше, че не познавах всички футболисти. Бях работил само с двама от тях. Пак ви казвам - беше ми лесно, тъй като преди това съм работил в Черно море четири години".

На въпроса: Кое подобрихте в играта на Черно море след завръщането си на Тича, Спасов сподели - "По принцип Вие (журналистите) трябва да кажете какво сме подобрили. Различното при нас, треньорите, е методиката. А когато се промени методиката се променя и начинът на игра", сподели специалистът начело на Черно море.

Спасов похвали родната ни "А" група и сподели, че при по-добри условия и възможности отборите ни ще играят силно в Европа.

"Нашето първенство не е за подценяване. Бих казал, че е силно само за себе си. Виждате как играе Лудогорец в Европа. Спомням си и ние как сме играли в евротурнирите. С малко повече възможности и условия нашите тимове ще играят силно в Европа. Първо и основното в чужбина са условията. Те са много важни", завърши специалистът.