Цигани "обезкостиха" общински къщи (снимки)

Мургави "доброволци" събарят на ул. "Доброволци"

Цигани от Максуда "обезкостиха" общински къщи. Мургавите започнаха да вадят тухли от сградите, които са нарочени за събаряне на ул. "Доброволци" 30 и 32, видя репортер на Varnautre.bg.

В резултат на усилената работа, останаха само по една две стени от постройките. Въпросът какво ще правят със строителните материали втора ръка, остана без официален отговор, но някои подвикваха, че ще ги продават, други - че ще строят с тях. 

Общинските къщи на ул. "Доброволци" са така или иначе нарочени за събаряне от районното кметство "Младост". Те са определени като опасни и самонастанилите се в тях роми вече се изнесоха. Понеже не се знаеше кога ще се случи събарянето други обитатели на махала побързаха да измъкнат колкото се може повече строителни материали от сградите. 

След "доброволния" труд на ул. "Доброволци" на двата адреса вече изобщо няма нужда от багер. Твърде е възможно подобна съдба да сподели и нарочените за събаряне общински къщи и на улиците "Свобода" и "Никола Корчев". Въпреки, че самонастанилите обитатели в тях пуснаха жалби, съдът ги отхвърли