Орела: Осем победи са достатъчни, за да се спасим

ВИДЕО: Футболистите ще продължават да грешат, иначе има подобрение в играта ни, коментира треньорът на Спартак

Наставникът на Спартак 1918 Атанас Атанасов-Орела сподели, че отборът се нуждае от 8 победи през пролетта, които ще гарантират оставане в групата на професионалистите. Орела коментира и играта на соколите в мача с Арарат, който варненци спечелиха с 1:0.
"Нуждаем се от осем победи или казано по друг начин 24 т. , за да сме спокойни, че ще останем в групата. Вярвам, че можем да го постигнем” - каза Атанасов на редовната пресконференция днес. – „Има подобрение донякъде в организацията на играта в отбора, което беше очаквано. Допускахме индивидуални грешки, които са по обективни причини. В крайна сметка футболистите ще продължават да грешат. Ако не допускат грешки няма да са в Спартак. Нещата си вървят по план. Правим нов отбор и сработването изисква време. Надявам се, че ще подобряват формата си и до началото на първенството”, коментира Орела.

Той сподели още, че Янаки Смирнов се възстановява добре и се надява до две седмици да се включи с основната група в тренировъчния процес. „Вальо Веселинов и Диян Христов не са на това ниво, на каквото се очаква, но това е нормално на този етап. За началото на шампионата смятам, че ще са готови. Станислав Желязков и Десо Дяков са болни, а Радо Тодоров днес започна занимания, той също се лекуваше от вирус.

Атанасов не е одобрил изкаралите проби юноши Георги Глушков и Мурад Салим, тъй като са дошли натежали и в недобро функционално състояние. “Единият свали шест килограма, а беше качил цели 10. Нямаше как за толкова кратък период да нормализират теглото си, да започнат да тренират професионално и след като са готови за игра, да видя качествата им в контроли. Затова до лятото ще играят във “В” група, а след това всичко зависи от тях", завърши наставникът на Спартак.