Спартак трети на "Албена къп" след победа над арменци

Спорт

12-02-2014, 16:57

Снимка:

Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Петър Патев реализира единствения гол в срещата

Спартак записа първа победа срещу Арарат (Ереван) и завърши трети на зимния турнир "Албена къп". В борбата за трето и четвърто място, варненци се наложиха с минималното 1:0 след гол на защитника Петър Патев.

Двубоят започна равностойно, като първото положение бе за отбора на Арарат. Техният футболист беше оставен непокрит на точката за изпълнение на дузпа и стреля опасно, но Петър Денчев улови топката. Варненци постепенно започнаха да поглеждат по-често към вратата на съперника и в 21-та минута Иван Минчев изведе Борислав Борисов зад гърба на защитата с 30 метров пас.

Фланговият нападател пое топката и нахлу в наказателното поле, но ударът му попадна в тялото на вратаря на арменците. В ответната атака тимът от Ереван можеше да реализира, но Денчев отново бе на мястото си и парира удар на техен футболист. Няколко минути по-късно, Николай Ботев напредна отдясно и центрира остро към Боби Борисов, чийто удар бе избит от голлинията. Така се стигна до 41-та минута,  в която Спартак отбеляза първият си гол по време на предсезонната подготовка. Негов автор стана централният защитник Петър Патев, който засече с глава центриране отляво на Минчев, като преди това топката се отклони от защитник на арменците. Патев намери топката на задна греда, като преди да се оплете в мрежата на Арарат, тя се удари в страничния стълб.

В началото на второто полувреме Боби Борисов бе изведен отляво на атаката, но стреля в аут. В 72-та минута Иван Минчев центрира опасно от фаул, като топката мина през всички футболисти и топна коварно в малкото наказателно поле, но вратарят на арменците изчисти в корнер. При последвалото центриране Дидо Христов стреля с глава в ръцете на вратаря. До края на мача "соколите" имаха още едно положение чрез Иван Минчев, чийто удар срещна тялото на защитник на арменците.

Дебют за Спартак направиха две от новите попълнения - Валентин Веселинов и Деян Христов. В следващата си контрола Спартак гостува на Нефтохимик.

Съставът на Спартак: Петър Денчев, Траян Дянков, Петър Патев, Станислав Георгиев, Славомир Събков, Иван Минчев, Валентин Веселинов, Николай Ботев, Борислав Борисов, Джихат Кямил, Деян Христов.

Резерви: Генко Славов, Роналд Донев, Кристиян Радев, Георги Димитров, Илиян Неделчев, Никола Арнаудов, Тодор Маринчев.