Родители с подписка срещу новия шеф в школата на Спартак

Спират да плащат таксите, докато Николай Станчев е директор в академията на "соколите"

Около 80 родители на деца трениращи в школата на Спартак 1918 се събраха днес пред канцелариите на СК Спартак. Те имаха предварително уговорена среща с председателят на УС на Спартак Антон Фажев, но той така и не дойде. По тази причина недоволните се оплакаха пред Varnautre.bg, че с действията си и бездействията си, ръководните фактори се отказват от половината си деца, трениращи в школата, за сметка на един доста компрометиран човек и няколко негови протежета.

Както вече писахме, проблемът на родителите започна, след като за шеф в школата бе сложен Николай Станчев, който веднага направи реформи при треньорите. Освободени бяха наставниците на 2003-2005 г. Марин Петров, на 1997 г. Свилен Иванов и на 2000 г. Васко Боев, заради неподновени лицензи. На тяхно място бяха назначени съответно Димитър Боев и Златин Михайлов, а 2000 г. бе поет от Диян Дончев.

С въвеждането на промените броят на децата, посещаващи школите, драстично намаля. Младите футболисти просто отказват да тренират с новите треньори.

Именно това принуди родителите да поискат среща с Фажев, който на този етап е единственият можещ да реши проблемите им. Такава се проведе в средата на миналата седмица във варненско заведение. Тогава силният човек в Спартак е поел ангажимент да разгледа случая и да се срещне отново с тях днес с готово решение. Тази среща обаче така и не се състоя.
Над 100 човека вече се подписаха в подписка, която искаха да връчат на Фажев. Към тях се присъединяват и голяма част от останалите настойници на младите футболисти. Те настояват да бъде сменен Николай Станчев, който с работата си при последното си управление е показвал, че не може да ръководи академията на Спартак. Според тях за шеф на школата трябва да бъде назначен човек с перспективи и приоритет - развитието на футбола.

"Децата отказват да тренират с новите треньори. Не е нормално ние да купуваме екипи, топки, конуси, да плащаме горивото, за да могат децата да участват на турнири и първенства. Ние плащаме лагерите, а освен това и таксите. На практика тази школа съществува благодарение на нас. Ние плащаме заплатите на треньорите и сме в правото си да недоволстваме, след като виждаме, че основното в школата в момента са таксите, а не работата с децата. Назначението на Станчев е заради икономически интереси, а смяната на треньорите е на личностна основа. Никой в школата не иска Николай Станчев за треньор, а те го сложиха за шеф. На всички е ясно за какво бе направена тази реформа”, споделиха родителите пред нашата медия.

Те бяха категорични, че няма да плащат таксите си докато Управителният съвет не вземе адекватно решение и призоваха всички, които са против новия шеф Николай Станчев да направят същото.

"Отидете и вижте как водят тренировъчен процес треньорите като Живко Бояджиев и Диян Генчев примерно, а след това направете съпоставка при Димитър Боев и Златин Михайлов. Това не са тренировки, а час по физическо възпитание. Съсипват школата на Спартак и зорлем гонят и малкото деца, които искат да тренират при соколите. Няма да плащаме такси, докато Станчев е шеф на академията”, заканиха се родителите.