ДПС си върна и екоинспекцията във Варна

Ударно сменят шефове преди Коледа

След като кадър на ДПС отново оглави Агенцията по рибарство и аквакултури във Варна, официално вече и Регионалната инспекция по околна среда и води се сдоби с началник от същата партия. 

Областният председател на ДПС във Варна Ерджан Ебатин е изкарал трите етапа от конкурса за директор на екоинспекцията, научи Varnautre.bg. Той поема поста от временно изпълняващия длъжността инж. Валери Янев, който преди това бе началник отдел "Контрол на околната среда".

С рокадата, ДПС си връща екоинспекцията, която от 2006 до 2009 г. бе оглавявана от друг техен кадър - Синан Мехмед. За назначението на Ебатин на шефския пост в РИОСВ - Варна се заговори още през август, но в крайна сметка бе проведен конкурс, от които останалите участници отпаднали. 

Ударна смяна на шефове на държавни ведомства и фирми с държавно участие е предприета в навечерието на Коледа, научи още Varnautre.bg

Наскоро от Басейнова дирекция е бил освободен дългогодишният й шеф Венцислав Николов. За кратко и. д. директор е била Стефка Георгиева, а след проведен конкурс, дирекцията вече има нов шеф. Това е Явор Димитров, на когото всеки момент ще бъде връчена заповедта за назначение. Димитров работи в Басейнова дирекция от 2003 г. Бил е експерт в няколко отдела, разказаха негови колеги. 

Смяна на директор предстои и във ВиК - Варна. Утре водоснабдителното дружество, чиито мажоритарен дял от 51% е на държавата свиква Общо събрание. На него ще се разглежда освобождаването на досегашния шеф Валентин Вълканов. Най-вероятно държавата ще дублира Общото събрание от август, в което за директор се опита да наложи кандидатурата на Пламен Стоянов.