ДПС си връща рибарската агенция във Варна

Мисия Варна

15-10-2013, 13:03

Снимка:

© Народно дело/ Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Aктивист от ДПС в борда на Пристанище Варна

Бившият директор Бейхан Хасанов, отново ще оглави контролното ведомство

Регионалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури във Варна всеки момент ще бъде оглавено от свой бивш директор - кадър на ДПС, научи Varnautre.bg. Като началник на териториалната структура се връща Бейхан Хасанов, който оглавяваше ИАРА - Варна от 2006 до 2009 г.

"Всичко е възможно, но все още не са ми връчили заповед", коментира пред Varnautre.bg  настоящият директор Георги Михайлов, като не скри, че е чул всякакви слухове. Подготвяна смяна Михайлов приемал за нормална, "защото в администрацията никой не е женен за поста си". "Възможно е да не отговарям на изискванията и вижданията на новото ръководството на ИАРА", каза той.

Тази седмица предстои приемането на нов устройствен правилник на агенцията. С него се уреждат функциите, дейността, структурата, числеността на персонала и организацията на работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и вероятно именно с новите правила ще дойдат и рокадите. 

Бейхан Хасанов ще се върне на поста си след като през 2009 г. го отстъпи  на Димитър Пасев, който го е заемал преди него, но оспорва уволнението си в съда. От тогава ИАРА-Варна смени пет директори. 

Хасанов стана печално известен с това че според един от докладите на Комисията по досиетата е бил агент на Държавна сигурност. В архивите на ДС Бейхан Неджми Хасанов е бил записан под псевдонима Иво. Бил е вербуван на 14 август 1987 г. от служителя на МВР - Варна, Георги Бялколев. Регистриран е като агент 11 дни по-късно. Графата "снемане от действащ оперативен отчет" срещу името на Хасанов обаче бе празна.

В периода 2003-2007 г. Хасанов бе общински съветник на ДПС във Варна. През 2011 г. пък бе кандидат на ДПС за кмет на село Езерово.