Бивш директор на ИАРА във Варна пак й стана шеф

Мисия Варна

06-12-2013, 16:24

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДПС си връща рибарската агенция във Варна

Дългогодишният директор на агенцията по рибарство и аквакултури във Варна Бейхан Хасанов отново оглави териториалното звено

Бейхан Хасанов е новият директор на изпълнителната агенция по рибарсто и аквакултури. Както Varnautre.bg писа преди повече от два месеца, с това назначение ДПС си върна ИАРА във Варна. 

Хасанов, който е един от актините членове на ДПС в морския град заемаше поста директор на ИАРА до 2009 г. След това последваха куп рокади в рибарската агенция. Хасанов, който беше общински съветник от ДПС (2003-2007 г.) и кандидат на партията за кмет на село Езерово през 2011 г., е назначен със заповед от 4 декември. Конкурент за длъжността му е бил друг бивш съветник на ДПС Октай Мустафов, който обаче беше изключен от местната структура през 2012 г.

Хасанов избра празника на рибарите Никулден, за да направи отчет на дейността на агенцията от началото на годината, предаде Дарик. Нейните инспектори са съставили 114 акта на нарушители и са иззели 1,6 тона риба. До този момент е усвоена малко над 70 % от отпусната на България квота за улов на калкан.

Новият шеф на варненската агенция по рибарство се надява през следващия програмен период (2014-2020 г.) с европейско финансиране да бъде открита първата ферма за отглеждане на калкан. Такава вече била създадена в Румъния, като за нея са били отпуснати 5 млн. евро.