Кметът спасява Спартак

ВИДЕО: Варна заслужава да има два отбора в "А" група, искам да гледам дерби на местно ниво, каза Иван Портних пред медиите

Кметът Иван Портних се ангажира, на първо време, да покрие най-неотложните разходи на Спартак 1918. Това стана ясно след работна среща днес преди обед в общината. Както вече писахме положението в клуба от Селиолу е доста тежко, отборът е изпаднал във финансов колапс, като футболистите и целият щаб на варненци мизеруват.

На срещата присъстваха градоначалникът, треньорът на „соколите” Георги Иванов – Геша, помощникът му Стефан Дончев, капитанът на тима Игнат Дамянов, както и легендите на Спартак Живко Господинов, Краси Зафиров, Атанас Атанасов и Коцето Костадинов, бивш треньор на вратарите и футболист на вратар. Освен тях имаше и представители на феновете. До края на днешния ден общината ще плати квартирните разходи на футболистите, които не са от Варна, а утре се очаква да се покрият и всички дължими суми към футболистите. 

Другата седмица в петък ще има следваща среща, на която ще се търсят генерални решение на проблема.

Стана ясно още, че на срещата Портних е поискал от ръководството на клуба да му предоставят документално какви средства са необходими за месечните заплати на футболистите. Шефовете на клуба пък ще изготвят разчет на разходите и каква е сумата необходима за издръжка на отбора, която също ще бъде дадена на кмета.

"Ще се обследва ситуацията и ще се търси възможност дългогодишна традиция да бъде запазена, а не затрита с лека ръка. Варна заслужава два отбора и то в А група. Моя мечта е да се играе дерби на местно ниво. Ситуацията е трудна, напластяваните проблеми са много и ще търсим решение", сподели Иван Портних след срещата, който увери присъстващите, че ще направи възможното марката Спартак да продължи да съществува.

Междувременно кметът е обещал пред футболистите, че в събота ще дойде на стадион Спартак на двубоя от първенството на соколите с Монтана, който е в събота от 17 ч.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА ИВАН ПОРТНИХ СЛЕД СРЕЩАТА С ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СПАРТАК!