Геша: Кметът погледна сериозно на Спартак

ВИДЕО: Обнадежден съм от срещата и от факта, че Портних се ангажира да ни помага с цялата си власт и позиция

Наставникът на Спартак 1918 Георги Иванов–Геша определи срещата с кмета Иван Портних като полезна и е обнадежден за бъдещето на клуба. Както вече стана ясно,"соколите" са в тежка финансова криза и дори заплашиха, че ще бойкотират съботния мач с Монтана, ако някой не се ангажира с решение на проблемите.

"Най радостното е, че кметът погледна сериозно и отговорно върху това, което има като проблеми футболен клуб Спартак. Най-важното е, че даде уверение на футболистите и на нас като ръководство, че ще се опита да реши проблемите ни. Обнадежден съм от срещата и от факта, че Портних се ангажира да ни помага с цялата си власт и позиция. Вярвам, че Спартак ще има бъдеще и всичко ще протече по този сценарий, а не да си хвърляме прах в очите”, коментира Геша.

Той потвърди, че общината се е ангажирала днес да покрие най-неотложните разходи на футболистите. "Днес ще бъдат изгонени 3-4 момчета от квартирите, ако не платят. Ангажираха се днес да вземат спешни мерки да покрият тези разходи по квартири и финансиране към самите футболисти. Така ще се успокои малко обстановката", обясни треньорът.

Той благодари на кмета на район Младост Христо Христов. "Благодаря на съдействието на г-н Христов, който, като човек обичащ футбола, спомогна за осъществяването на това цялото нещо днес. Надявам се нещата да се нормализират при нас и да имаме спокойствие за работа", каза още Геша.