Черно море взе точка от Левски с 10 души

Симеон Райков реализира единствения гол за моряците, след като изпълни по перфектен начин пряксвободен удар

Отборът на Черно море спечели важна точка при гостуването си на Левски, в мач от 6-ия кръг на "А" група, който се игра на стадион Георги Аспарухов. Моряците завършиха наравно 1:1. Симеон Райков донесе точката на моряците, след перфектно изпълнен пряксвободен удар. Преди това главният рефер Георги Йорданов отсъди спорна дузпа, за задържане на Стефан Станчев срещу Цветан Генков. Защитникът на Черно море получи директен червен картон. Така след 10-годишна суша „моряците” спечелиха първа точка в София срещу сините.

Домакините започнаха активно и още в 5-ата минута Стефан Велев нацели с глава левия страничен стълб на вратата, пазена от Китанов. Следващите минути отново бяха за „сините”, който се опитаха да пробият стража на „моряците” с удари от далечно разстояние, но без успех. Гостите пък отвърнаха с два шута от дистанция на Симеон Райков, които не попаднаха в целта.

След почивката на терена стана горещо, а Левски получи правото да изпълни дузпа, след като Стефан Станчев задържа за ръката Цветан Генков и нападателят се строполи в наказателното поле. За нарушението защитникът на „моряците” бе изгонен с директен червен картон, а в 51-ата минута Гари Родригес не сгреши от бялата точка и откри резултата. Момчетата на Гонзо обаче не свалиха гарда и само след две минути успяха да изравнят. Симеон Райков вкара след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. Това бе второто попадение на полузащитника от началото на сезона и второ изобщо в актива на Черно море. Столичани наложиха натиск и пропиляха 2-3 добри възможности, а най-чистата пред „моряците” се откри пред голмайстора Райков, който нахлу отляво, но Алекс Перес се намеси решително, за да спаси удар към Илиев. Преди това Бакари обстрелва вратата на Левски.

В следващия кръг Черно море приема шампиона Лудогорец. Мачът е в събота от 18 часа на стадион „Тича”.

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1
1:0 Родригес 50
1:1 Райков 52

ЛЕВСКИ: Илиев, Перес, Вутов (65-Йорданов), Старокин (74-Милиев), Ангелов, Димов, Велев, Бру, Гаджев, Генков, Родригес
Треньор: Славиша Йоканович

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Котев, Александров (52-Д.Георгиев), Венков, Станчев, Еденилсон, Д. Георгиев, Д. Младенов, Райков, Расим (57-Илиев), Бакари (81-Атанасов)
Треньор: Георги Иванов

Жълти картони - Вутов, Александров, Ангелов, Старокин (Левски), Бакари, Еденилсон (Черно море)

Червен картон: Станчев (Черно море)

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: Георги Аспарухов