Гошо Гинчев: Гонзо ще се чувства странно на Герена

Бившият футболист на Левски и Черно море очаква победа за "сините" в неделя

Една от легендите на Левски Гошо Гинчев, който в кариерата си е ритал и за предстоящия съперник на "сините" Черно море, бе категоричен, че въпреки трудностите, които имат на Герена, тимът, воден от Славиша Йоканович, ще успее да победи "моряците".

Двубоят между двата тима е в неделя от 20 ч. на стадион Георги Аспарухов.

„Предвид факта, че сме в началото на първенството, всички мачове са трудни. Двата отбора не направиха добро начало, но в следващите двубои очаквам нещата, най-вече в Левски, да се оправят. Както и да гледаме на този двубой, везните клонят към победа за Левски. След мача с Литекс се вижда, че „сините” играят малко по-добре, повече желаят победата и за мен заслужаваха да вземат 3 т. в Ловеч. Така че Левски е с едни гърди пред Черно море”, каза Гинчев.

Той бе категоричен, че на настоящия треньор на Морето Георги Иванов няма да му е никак лесно да води своя отбор срещу Левски, и то на Герена. „На Гонзо ще се чувства доста странно в тази среща. Ще трябва да играе срещу любимия си клуб и това няма как да е нормално за него. Все пак обаче той е професионалист и като треньор на Черно море ще иска да спечели максимума в тази среща. Друг е въпросът дали неговите футболисти ще могат да постигнат нещо повече в неделя. За да победиш, който и да е отбор, трябва да вкараш гол. В Черно море се вижда, че това е най-трудното нещо. Гонзо играеше нападател и на всеки му е ясно, че иска да практикува и най-му е ясен офанзивния стил на игра. Но за да се постигне това трябва да имаш футболисти с качества. Предвид проблемите, които имат в състава си, няма как да чакаме Черно море да се надиграва с Левски на Герена. Гледах ги с ЦСКА и Берое, наистина имат проблем с вкарването. Малко атакуват и прекалено много се затварят. Но предвид ситуацията, тази тактика е най-правилната, най-вече срещу Левски на Герена”, каза за Varnautre.bg стълбът в отбраната на Левски и Черно море от близкото минало Гошо Гинчев.