България с първа победа на Евро 2013 по плажен волейбол

Ивана Боянова & Джесика Николова постигнаха пълен обрат срещу момичетата от Хърватия

България постигна първата си победа на Европейското първенство по плажен волейбол до 22 години във Варна. След общо четири загуби при двата пола, първия успех за домакините на шампионата донесе първата ни дамска двойка – Ивана Боянова & Джесика Николова. В среща от Група А те успяха да постигнат пълен обрат срещу хърватките Мартина Ковачевич & Ивана Овчина и да се наложат с крайното 2:1 (18:21, 21:8, 15:8), оформено след 49 минути игра.

Българките успяха да натрупат аванс в началото на първия гейм, но постепенно като че ли не можаха да повярват в собствените си сили и позволиха на противника да стигне до обрат. Ивана & Джесика обаче излязоха на терена за втория гейм доста по-поокопитени и сразиха хърватките с 21:8 благодарение и на хитрите пускания в дълбочина на Ивана. Тайбрекът започна страхотно за домакините – с две поредни успешни атаки на Ивана, последвани от два нейни аса за 4:0.

Отчаяните опити на Ковачевич & Овчина да се върнат в мача останаха без успех, а заключителните минути от гейма бяха на Джесика. С отлични отигравания на мрежата тя подпечата победата за своя отбор и донесе радост на българските фенове по трибуните.

В другите два мача от групата днес Мартина Ковачевич & Ивана Овчина и германките Ким Беренс & Зандра Зейферд победиха с по 2:0 израелките Катрина Зилберман & Кристина Зилберман, с които Боянова & Николова ще се срещнат утре от 11:20 б.в. на централния корт за последния си мач от груповата фаза.