Вдигат стадион на Южния плаж за европейското по плажен волейбол

15-18 август » Съоръжението е за 2000 места и ще се разпростират на 10 000 квадратни метра площ,

Стадион с близо 2000 места и шест корта, които ще се разпростират на 10 000 квадратни метра площ вече се изгражда на Южния плаж във Варна, където от 15 до 18 август ще се проведе европейското първенство по плажен волейбол за младежи и девойки до 22 г.
Селището, в което ще се проведат битките за европейската корона в континенталния шампионат на CEV, ще впечатлява с 6 пясъчни корта – 4 състезателни и 2 тренировъчни, както и с VIP-зона, медийна зона, медицинска зона, информационен център, зона за съдиите, зона за официалните лица на CEV, 2 зони за състезателите, дори зона за децата, които ще подават топките, и други.
Българските представители в първенството вече пристигнаха във Варна. Подготвителният им лагер за европейското първенство е част от Mtel Beach Masters и програмата БФВ, за да могат да свикнат с обстановката на дълбокия варненския пясък и да се подготвят на терен с треньорите Владимир Котев, Диана Малинова и Светла Ангелова. Първите чуждестранни участници се очаква да пристигнат в неделя.
Усърдно се готвят и още едни участници в Европейското първенство – танцьорките от балета, които, както обикновено, ще поддържат тонуса на ентусиазираната публика между атрактивните разигравания на волейболистите.