Загуби за българките на старта на плажния волейбол

Kметът на Варна Иван Портних откри Европейското първенство

Българките Теодора Симеонова и Никол Николова започнаха с тежка загуба участието си в Група Н на Европейското първенство за девойки до 22 години във Варна. Нашите момичета паднаха от силната двойка на Швейцария Нина Бечарт/Анук Верже-Депре. За 28 минути игра швейцарките разгромиха българските момичета с 2:0 гейма - 21:8 и 21:6.

Мачът започна страхотно за младите пясъчни "лъвици". С ас на Теди и с успешна блокада на Ники в първите две разигравания те поведоха с 2:0. Последваха обаче 8 поредни точки за Бечарт и Верже-Депре, които на практика предрешиха гейма. Бързо падна гардът на българките и те заиграха прекалено плахо. Това помогна на съперника да спечели и втората част с категоричен резултат, като пет от шестте точки за българките всъщност дойдоха от непредизвикани грешки на швейцарките.

Другата ни двойка Ивана Боянова и Джесика Николова също стартира със загуба на Евро 2013. Българките отстъпиха с 0:2 гейма (12:21, 6:21) в първия си мач от Група А срещу втората двойка на Германия Ким Беренс и Зандра Зейферд. Няколко чудесни изяви на блокадата на Джесика не бяха достатъчни да вдъхнат на младите „лъвици” увереност в собствените им сили и те инкасираха тежкото поражение след 31 минути игра.

По-рано днес Европейското първенство бе открито от кмета на Варна Иван Портних. От името на европейската волейболна конфедерация вицепрезидентката Бану Джан-Шюрман връчи на градоначалника специален плакет.