Уволненият шеф на кучкарника кара служебна кола като лична, върти 3 000 км месечно

Радев уж беше уволнен от поста управител на кучкарника, но всъщност се оказа преназначен пак там - като главен инспектор

Служебният автомобил за административни нужди на общинския кучкарник в Каменар е бил ползван от бившият му шеф като личен. С колата, с която би трябвало управителят на приюта да се придвижва най много от Каменар до сградата на общината се оказва, че Иван Радев е навъртал до 3 000 км месечно. Радев уж беше уволнен от поста управител на кучкарника, но всъщност се оказа преназначен пак там - като главен инспектор. 

По данни на СНЦ "Право на живот по закон" изискани от дирекция "Обществен ред" по Закона за достъп до обществената информация, километрите на административната кола в някои месеци надвишавали дори пробега на автомобилите на ловците, които са постоянно в движение за да овладяват уличната популация на животните и да реагират на сигнали от гражданите. 

От сдружението алармират още за промени направени самосиндикално от общинска чиновничка, която пряко се занимавала с дейността на приюта. Общинарката Даринка Колева натоварила четирима от служителите на приюта да изпълняват функциите и на нощни пазачи. Това освен, че е в разрез със закона, няма как да се случи и физически, защото означава, че тези хора ще бъдат през деня на работа в приюта, а нощем ще остават да го пазят", коментираха от сдружението.

"Стига се до там, че само един екип ще обслужва цяла Варна като трябва да реагира на сигнали от за агресивни, болни и работа по програма за овладяване на популацията на бездомните кучета", допълва Анатолий Тодоров от неправителствената организация. Той уточни, че цялата политика на общинската чиновничка е сбъркана. Самата Колева пък отказвала да комуникира с представителите на сдружението, защото била много заета.  

"Проблемът с дейността на приюта продължава да е с код червен, продължават да се размножават кучетата по улицата, продължават граждани да недоволстват, продължават служители да стоят в приюта без да трябва да бъдат. Приютът остава все така празен и неизползваем", посочва още Тодоров. 

Междувременно на сигналите за редица нарушения пратени от сдружението до постоянната комисия по обществен ред към местния парламент на Варна е отговорил шефът на ресорната дирекция Стойчо Бакалов. В писмо до съветниците той посочва, че голяма част от посочените нередности са действителни, но били отстранени. Конкретно за неправомерните харчове на гориво на служебните автомобили пък нямало доказателства. Писмото на Баклов е получено в комисията по обществен ред на 5 юни и предстои да бъде гледано на заседание.