Подземен паркинг в "Чайка" ще спасява Морската от коли

Мисия Варна

19-04-2013, 00:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Чайка": Съборете блока на съветника Липчев

Засега ще оставяме колите си на пазара срещу "Делфинариума"

Подземен паркинг да бъде построен в квартал "Чайка" предлагат от общинската администрация в Подробния устройствен план на квартала. Съоръжението ще бъде изградено под бул. "Александър Стамболийски", който свързва спирка "Делфинариума" със стадион "Варна". Докато планът бъде приет и се намери инвеститор за паркинга, места за коли ще бъдат отново офомени на мястото на пазар "Чайка". 

"Най-добрият вариант, за да не влизат коли в Морската градина, е подземен паркинг да има под магистралата за Златни пясъци между двата подлеза - на Акациите и на Делфинариума", каза на среща с жителите на "Чайка" днес и.д. кмет на Варна Христо Бозов. Той призна обаче, че това е много скъп проект и засега не е на дневен ред. 

45 служители ще има бъдещата общинска полиция. Тяхна задача ще е да спасят Варна от паркиралите по тротоарите коли, стана ясно още днес. Проверка на всички съоръжения, които осигуряват места за паркиране по улиците на града, е разпоредил временният кмет Христо Бозов. Според него голяма част от тях са незаконни, а други само симулират ограничение за паркирането на определени улици, а се отключват с катинар и на практика пазят място за колата на наглеца, който ги е сложил.

Преасфалтирането на бул. "Сливница" да започне през май обеща кметът Бозов на присъстващите в залата. Оказа се, че вчера възлагателните писма за ремонта най-после са готови след едномесечно протакане. Това стана часове след като Varnautre.bg написа, че уж замразеният строеж на залата за бадминтон продължава. С решение на общинския съвет 2-та милиона, определени от кметската администрация за залата през 2013 г. бяха пренасочени за асфалтиране. Продължаващият строеж обаче събуди съменения, че въпреки решението на местния парламент, парите няма да отидат за нов асфалт.