Спартак падна от Раковски с 2:1

Венци Маринов реализира гола за варненци

Отборът на Спартак 1918 загуби гостуването си на Раковски в среща от 19-ия кръг на Б група. Соколите паднаха с 1:2, но определено могат да съжаляват, че не взеха поне точка в двубоя срещу един от силно представящите се тимове във втория ешелон. Попадението за варненци реализира Венци Маринов.

Срещата започна добре за соколите, който можеха да открият резултата в самото начало на двубоя. Въпреки че играха по-добре в началните минути, варненци допуснаха да им отбележат гол. Веднага след попадението Георги Димитров от малкия пенал стреля с глава, но стражът на домакините спаси удара му.

В началото на втората част отново Спартак водеше инициативата, но така и не успяваше да реализира. В 50-ата минута все пак Боян Илиев и компания успяха да изравня резултата. Автор на попадението стана Венци Маринов, който засече с глава центриране от корнер. В 70-ата минута  обаче неочаквано момчетата на Иван Найденов допуснаха втори гол, който реши мача. Боян Илиев можеше ад изравни за втори път резултата, но излязъл очи в очи срещу вратаря на домакините не успя да го преодолее.

Съставът на Спартак 1918: Славов, Дамянов (77 - Пламен Иванов), К. Иванов, Маринов, Димов (75 - Дяков), Мартинов, Кателиев, Цачев, Илиев, Димитров (60 - Станислав Иванов), Кръстовчев