Спартак 1918 удари Нефтохимик, Георги Димитров с два гола

Соколите на Иван Найденов свалиха "шейховете" от върха в "Б" група

Отборът на Спартак 1918 надскочи себе си и успя да победи тима на Нефтохимик като гост в мач от 18-ия кръг на Б група игран на стадион Лазур в Бургас. Соколите на Иван Найденов удариха шейховете с 2:0 и ги свалиха от върха в Б група. И двете попадения за варненци реализира Георги Димитров, който се превърна в герой за Спартак 1918.

Въпреки че футболистите започнаха силно срещата и очаквано упражниха домакински натиска, соколите успяха да поведат в резултата. В 21-вата минута центриране на Еньо Кръстовчев бе засечено от Георги Димитров за 1:0, като самата атака на варненци бе като по учебник. Минута преди края на първата част Георги Димитров реализира и втория си гол в мач. Юношата на соколите със страхотно воле от 25 метра прониза стража на Нефтохимик за 2:0.

През втората част бургазлии отново диктуваха темпото, но така и не успяха да реализират гол. Генко Славов спаси всичко пред собствената си врата. В даденото от съдията 4-минутно продължения домакините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. В същото време наставникът на Спартак 1918 Иван Найденов прави смяна, като от вади от игра нападателят Иван Цачев. Капитанът на Нефтохимик Любомир Божинов реализира дузпата, но реферът дава знак, че наказателният удар трябва да се пребие, тъй като Цачев не е бил напуснал очертанията на терена. Така при при повторното изпълнение стражът на соколите Генко Славов спаси удара на Божинов.

Така, след този кръг, Спартак се намира на пета позиция в шампионата, с 4 т. от първите три тима и с една пред Светкавица, който обаче е с мач по-малко. "Мълниите" гостуват на Видима-Раковски утре.

Съставът на Спартак 1918:  Генко Славов, Боян Илиев, Венци Маринов, Калоян Иванов, Игнат Дамянов (80 - Пламен Иванов), Димо Димов, Емил Мартинов, Диян Кателиев, Георги Димитров (70 - Станислав Желязков), Иван Цачев (90 - Десислав Дяков), Еньо Кръстовчев