Шефът на "Инвестиционна политика" аут заради забавени обществени поръчки

Мисия Варна

09-04-2013, 13:26

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пореден общински шеф напусна поста си

И културната Станка си тръгва от Общината

До 30 дни излизат резултати от проверката как са правени обществените поръчки във Варна

Шефът на общинската "Инвестиционна политика" Константин Камов изхвърча от местната администрация заради забавени обществени поръчки. Този мотив посочи, временният кмет на Варна доц. Христо Бозов за освобождаването на Камов. "Той е освободен от вчера. Има много голяма забавяне в придвижването на поръчките", уточни Бозов. За някои протакането е било десет месеца. 

"Очаквам до 30 дни да завърши и проверката как са провеждани обществените поръчки, която се прави от отдел "Вътрешен одит" и Сметната палата", допълни той.  До понеделник ще стане ясно кой ще заеме мястото на Камов, но със сигурност той ще е човек, който и сега работи в общината. 

Същото важи и за мястото на шефът на европроектите в общината Петър Радушев. И неговият заместник ще стане ясен в понеделник, като той също ще е човек от администрацията. Мотивите за раздялата с Радушев, Бозов обясни така: "Заради недостатъчна дейност по европроектите. Мкара и в последно време да имаше раздвижване Варна не се справи". 

"Хората, които ще заемат места на Радушев и Камов ще изпълняват и досегашните си длъжности, както в случая с културната дирекция", обясни Бозов. 

След освобождаването на шефката на културната дирекция в общината Станка Димитрова, нейното място бе заето от началникът на отдел "Фестивали" Десислава Георгиева, която макар да пое шефското кресло, остава и началник на отдела си. Така по думите на Бозов ще се спестят щатни бройки, а и бъдещия кмет няма да бъде натоварен с новоназначени директори, които да не е избирал той. 

Още от брифинга на временния кмет Христо Бозов

Кметът Бозов притеснен за бюджета, реже общинските командировки

Паркираш на тротоара, "изпяват" те с имейл

Работа до края на опашката за общинските чиновници