И културната Станка си тръгва от Общината

След Петър Радушев още един шеф на дирекция напуска кметския екип

Втора оставка в екипа на бившия вече кмет Кирил Йорданов вече е факт. След шефа на дирекцията за "Европейски и национални проекти" Петър Радушев си тръгва и началничката на дирекция „Култура и духовно развитие”. 

За разлика от Радушев обаче, който сам подаде оставка, г-жа Димитрова е освободена от временния кмет на града Христо Бозов. Още вчера той подписал заповедта за това с мотив, че тя е пенсионерка и трудовият й договор е на непълен работен ден.
Повод за културната рокада станаха и две жалби на "Варненци за Варна", които се опитват да наложат граждански контрол на общинската администрация. Пред представители на протестиращите г-жа Димитрова първо отказа да даде информация за направеното около кандидатурата на Варна за европейска столица на културата, а след това пое ангажимент за срок, който не изпълни.
Днес и утре вече бившата началничка е в отпуск, а в понеделник предава поста на Десислава Георгиева, началник отдел "Фестивали и проекти”. Засега нов шеф на мястото на Димитрова няма да бъде избиран. Това ще бъде оставено на новия кмет, който ще сформира собствен екип след изборите.