Черно море Порт Варна падна в Благоевград

"Моряците" отстъпиха на Балкан със 72:76

Отборът на Черно море Порт Варна загуби от Балкан в среща от 21-я кръг на родното първенство. Моряците отстъпиха на домакините със 72:76. Така варненци са с 8 успеха и 13 загуби и се намират на седма позиция. Тимът от Ботевград пък е на четвърто място с баланс 13:8. В следващия кръг Черно море приема Лукойл Академик, докато Балкан е домакин на Ямбол.

Двата отбора започнаха кош за кош, а в един момент домакините направиха серия от 10:0, с която дръпнаха с 8 точки. До края на първата част варненци изравниха, а през втората Балкан водеше, но с малка разлика. През цялото второ полувреме играта вървеше кош за кош и двата тима постоянно си сменяха водачеството. При по-малко от три минути до края домакините изоставаха с 1 точка, а след това Урош Петрович вкара два наказателни последвани от точна стрелба на Панич за 3 точки аванс за Балкан. В последната минута Пламен Алексиев върна кош за варненци, но Данчо Бозов бе точен два пъти от наказателната линия. Последва един точен от Алексиев и грешка за домакините, но пък Лари Хол пропусна от тройката. Джими Хънт бе фаулиран и вкара само веднъж от линията за 3 точки аванс на ботевградчани, а домакините фаулираха Алексиев. Той успя само в единия си опит, а след това Панич фиксира крайния резултат в полза на Балкан.

За победителите най-резултатен с 22 точки, към които добави и 10 борби за дабъл дабъл, бе Атила Сантош. Владимир Панич добави 14 точки плюс 5 борби и 4 асистенции, а 13 вкара Мартин Маринов.

За варненци най-резултатен с 16 точки бе Пламен Алексиев, 13 добави Симеон Илиев, а с по 10 завършиха Васил Кьосев и Любиша Върчел (8 борби).