Черно море Порт Варна сразен от Берое

Старозагорци отново са шести в класирането заради предимство в директните двубои с варненци

Отборът на Берое отново излезе на шесто място в класирането на НБЛ. В своята зала в Стара Загора тимът разгроми основния си конкурент Черно море Порт Варна с резултат 95-62 и така двата тима вече са с равни показатели - по 8 успеха и 12 загуби. Заралии обаче имат предимство в директните двубои, тъй като са спечелили две от трите срещи между отборите през сезона. В следващия кръг на 20 март (сряда) Берое ще гостува на Ямбол, докато варненци ще играят в Ботевград срещу Балкан.

След една равностойна първа част Берое успя да направо своя решителен удар през втората. Тогава заралии играха силно в защита, а след серия от 10-0 се откъснаха напред с 14 точки. Малко по-късно качиха разликата и до 18, а на почивката, тя бе 17. Второто полувреме започна със серия от 8-0 за беройци и до края те нямаха проблеми да запишат пети домакински успех за сезона.

Домакините имаха успешен ден при стрелбата и тотално отказаха съперника. Беройци имаха 62% успеваемост при 37 вкарани опита от 60, докато варненци бяха с едва 39% при 22 от 57. Заралии играха и доста по-добре в защита и съвсем заслужено се поздравиха с победата.

Най-резултатен за успеха бе Реджи Холмс с 23 точки, а той хвана и 6 борби. Силно се представиха и Сергей Цветков и Милен Димитров вкарали съответно 20 и 15 точки.

За гостите Станислав Цонков отбеляза 15 точки, а 13 добави Милчо Борисов.