Черно море Порт Варна загуби морското дерби

Спорт

06-02-2013, 21:15

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Варненци на косъм да постигнат успех, след като губят в резултата цял мач

Отборът на Черно море Порт Варна загуби морското дерби в Булсатком НБЛ след 87:79 в Бургас срещу тима на Черноморец. Така черноморци записаха първи домакински успех над отбор различен от TESY България (20), като нямаха победа в своята зала от 3 ноември миналата година. Това е пера победа в шампионата.Бургазлии вече са на осмо място в класирането с баланс 5:10, докато варненци са точно пред тях с 6:9. През уикенда Черноморец приема Спартак Плевен у дома, докато Черно море е домакин на Левски.

Черноморец вкара първите точки в двубоя и не позволи на съперника си да поведе чак до последната четвърт. Бургазлии ту трупаха аванс, ту допускаха той да бъде намален, като най-много те стигнаха до преднина от 15 точки. В последната четвърт гостите започнаха да свалят от пасива си и по средата й със серия от 5:0 излязоха напред с 1 точка. Последваха смени на водачеството, а минута и 40 секунди преди края Любиша Върчел даде аванс от 1 точка на варненци. След това обаче те не вкараха нито кош, Черноморец първо изравни, а с последвалата тройка на Калин Христов поведе и удържа победата.

Домакините имаха едва 59 опита за стрелба от игра, но процентът им бе далеч по-добър. Те успяха в 31 от опитите си за 53%, докато варненци бяха едва 33% при 26 от 80. Заради лошата си стрелба гостите не успяха да се възползват от факта, че Черноморец имаше 10 грешки в повече.

За Черно море най-резултатен бе Асен Великов с 25 точки. С 11 точки се отчете Тихомир Желев, но в състава нямаше друг минал границата от 10.

Центърът на домакините пък Джеймс Тайлър се отчете с пореден дабъл дабъл след 22 точки, 13 борби, а освен това направи и 5 "чадъра". Богдан Боев и Петър Ракович се отчетоха с по 12 точки за успеха.