7 професионални сблъсъка в Cage of Glory 3

Международна среща ще е черешката на тортата в галавечерта на свободните боеве

Правим една изненадваща галавечер на свободните боеве, която ще е по-добра от предишните две – каза единият от организаторите на събитието Пламен Митев. – Шоуто ще бъде доста по-различно, като запазим основната насока – ММА. Ще има бойци от Варна, цялата страна и дори Русия. Сблъсъците са 3 по аматьорски правилник и 7 професионални. Според него зрителският интерес е голям и билетите прогресивно намаляват.

На свой ред Николай Добруджански (организатор) разкри, че топсрещата на турнира в петък ще бъде между Никола Дипчиков и руснака Омар Гамзатов в кат. до 93 кг. За българина може да се говори много, той е познат от Cage of Glory 2. В никакъв случай обаче неизвестният у нас Гамзатов не трябва да се подценява.

“Играе на стойка, на земя. Има 4 професионални победи в Дагестан. Доста опитен е за аматьор. Държи обратен гард, а срещи между левичари са много интересни. Очаквам голямо шоу”, обясни Добруджански.

По списъка, даден от организаторите, той коментира, че няма лесни двубои в Cage of Glory 3, което е било и основната цел на организаторите.

“Всички боеве са с интрига. Бойците се познават добре, между тях има и “отношения” за доуточняване, затова в клетката ще бъде горещо”, каза Николай Добруджански.
Пламен Митев добави, че избраните cage girls допълнително ще нажежат обстановката в турнира. Срещата с медиите е във вторник в пресклуб “Черно море” (на стадион “Младост”). Тогава ще бъдат разкрити и още подробности около шоуто, като една от големите тайни е свързана с клетката за боевете. Кантарът пък е в четвъртък от 19 ч.

Огромният заряд за турнира може да се реализира именно тогава. Организаторите Пламен Митев и Димитър Урумов не изключват някои от бойците да изтърват нервите си преди официалната среща.

Форматът Cage of Glory (“Клетка на славата”) беше избран за най-бързо развиващ се бранд в ММА у нас за 2012 г., което беше узаконено със специална награда

Боевете в Cage of Glory 3

Аматьорски
Фердун Османов vs. ТВА (до 65 кг)
Симеон Димитров vs. Живодар Киров (93 кг)
Тодор Тодоров vs. Диян Михайлов (70 кг)

Професионални
Марчо Гарнизов vs. Светослав Гладников (65 кг)
Тодор Христов vs. Симеон Димитров (65 кг)
Мартин Стоянов vs. Любомир Тончев (77 кг)
Виктор Димитров vs. Мирослав Стоянов (65 кг)
Владислав Кънчев vs. Христо Христов (77 кг)
Драгомир Йорданов vs. Явор Лазаров (70 кг)
Никола Дипчиков vs. Омар Гамзатов (Русия) (93 кг)