Шампион на Русия срещу Никола Дипчиков в Cage of Glory III

Спорт

04-03-2013, 15:19

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Омар Раджабович Гамзатов, неколкократен шампион на Русия в свободна борба и смесените бойни изкуства прие предизвикателството да се изправи срещу българския шампион Никола Дипчиков в категория до 93 кг на 15 март в Cage of Glory III. Това безспорно ще е най-зрелищната битка в България за този сезон.

Гамзатов е роден на 26  март 1989 г. в град Кизляр (Дагестан).  На 14 години той започва да трнира борба. По-късно става шампион на  Дагестан, печелил е и руския национален турнир по смесени бойни изкуства .

На 21 години, Омар е носител на 2 медала по самбо, шампион на Русия в битка за самозащита, раздел  Микс-комбат 2011, купа на Русия 2011 по Микс-комбат, световно първенство през 2011 за амотьорски ММА,   Европейската купа Микс - комбат 2012. НА професионалния ринг има четири мача от които четири победи. Негов треньор е Мохамед  Абдулмажидович  Ширванов.

Турнирът Cage of Glory III, ще се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта - Варна. Билети се продават в мрежата на Eventim.bg