Владиславовски наркодилър остава в ареста

Крими

24-11-2015, 15:47

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Владиславовски дилър, осъждан 4 пъти, пак хванат да продава

Радостин Радев е осъждан 4 пъти и макар да е реабилитиран по право

Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на разследван за наркоразпространение. Съдът определи като правилно, законосъобразно и обосновано задържането под стража на Радостин Радев, станало миналата седмица с определение на Окръжен съд Варна. 33-годишният варненец е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на III РУП във Варна, затова, че на 17 ноември тази година във Варна е държал близо 10 грама хероин и направил опит да ги продаде на друго лице в кв. "Владиславово". 

Втората съдебна инстанция днес се съобрази със събраните още в първите дни от разследването доказателства, свидетелските показания, експертната справка и други материали. Преценката им обосновава по несъмнен начин предположението, че Радев е съпричастен към престъплението, което законът квалифицира като тежко престъпно деяние с висока обществена опасност. Множество свидетелски показания сочат, че Радостин системно разпространявал наркотични вещества. И този съд намира, че има опасност ако е на свобода мъжът да извърши друго престъпление или да се укрие.

Радостин е осъждан 4 пъти и макар да е реабилитиран по право, съдът отбеляза, че две от предходните му присъди са за притежание на наркотици. Първият път е бил глобен за това деяния, а вторият път Радев сключил споразумение с прокуратурата. Според втората съдебна инстанция двете осъждания на обвиняемия за държане на забранени от закона вещества не са променили престъпните му навици и той се е захванал с разпространение на наркотици.

В своето определение Варненският апелативен съд се спря и на представените от защитата експертни заключения за влошеното здраве на бащата на Радостин. Съдът не разполага с никакви доказателства обаче, че обвиняемият е единственият, който полага грижи за болния си баща.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен и обоснован първоначалния арест на Радостин Радев, разследван за наркоразпространение не подлежи на обжалване.