Владиславовски дилър, осъждан 4 пъти, пак хванат да продава

Крими

20-11-2015, 15:23

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Друг наркоразпространител-рецидивист получи ефективна присъда

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за определяне на постоянна мярка "Задържане под стража" за друг наркоразпространител Радостин Радев бе удовлетворено днес. Радев е обвиняем по досъдебно производство за разпространение на високорисково наркотично вещество 9,6 грама хероин.

37-годишният мъж бе задържан на 17 ноември 2015 год. на паркинга пред блок 405 във варненския квартал "Владиславово". Радев изпратил посредник да занесе дрогата на наркозависим, който трябвало след това да му предаде парите за доставения хероин. Краткото забавяне на доставчика довело пред блока и наркоразпространителя Радев, който се притеснил какво се случва с доставката на хероина. Там той е задържан от полицията. Срещу него е образувано досъдебно производство. При претърсването в дома му са открити две везни, по едната от които има следи от хероин според експертната справка, изготвена в хода на разследването.

На 18 ноември 2015 год. Радев е задържан за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура и е внесено искането за определяне на постоянна мярка "Задържане под стража". 37-годишният наркоразпространител е осъждан четири пъти, като последната му присъда от 2012 год. е за държане на високорискови наркотични вещества.

Друг варненски наркодилър-рецидивист пък получи ефективна присъда днес. Варненската окръжна прокуратура сключи споразумение за налагане на ефективна присъда и глоба от 10 000 лева спрямо Жулиян Михайлов, обвиняем за разпространение на висорискови наркотични вещества. На 24 и 25 април тази година при условията на опасен рецидив Михайлов държал с цел разпространение 5,77 г кокаин, 145,65 г хероин и 13,89 г метаамфетамини, като стойността на наркотиците се изчислява на 14 826 лева.

Жулиян Михайлов се призна за виновен и ще изтърпи присъда лишаване от свобода за срок от три години и половина при първоначално строг режим. Със споразумението, което беше одобрено от състав на Варненския окръжен съд, наркоразпространителят ще плати и глоба от 10 000 лева. В полза на държавата се отнемат притежаваните от него три мобилни телефона, както и електронна везна. Одобреното споразумение е окончателно и със сила на присъда.