Творба на Бедиг Бедросян попълни фонда на Градската галерия

Архив Варна

16-10-2015, 15:40

Снимка:

Градска художествена галерия

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изложбата "Земя между реката и морето" ще гостува в Ереван и Париж

Изложбата "Земя между реката и морето" с творби на живелия и творил в Силистра художник Бедиг Бедросян препълни залите на Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Експозицията включва специално подбрани произведения от колекциите Кеворк Крикорян, племенник на художника и неговото семейство и на художествените галерии в Силистра и Добрич. Присъства и портрет на художника, направен през 1984 г. от неговия ученик проф. Ангел Станев от Националната художествена академия.

Вълнението бе обзело арменската общност в града, която бе представена и лично от нейния духовен пастир отец Партохимеос. Колекционерската изложба бе открита от изкуствоведа и директор на Варненската галерия Пламена Димитрова – Рачева, а сред гостите бяха изпълняващият длъжността кмет Пейчо Пейчев, заместник-кметицата Пламена Маринова и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Тодор Балабанов.

Племенникът на художника Кеворк Крикорян сподели спомени за своя родственик, като направи и дарение на една от творбите на Бедиг Бедросян за фонда на галерията. За любителите на изкуството изложбата ще бъде във Варна до 6 ноември 2015 г. след което ще пътува за Пловдив и София, както и до Ереван и Париж.