Черно море отпътува за Минск без Вареа

Никола Спасов взе 18 футболисти за мача с Динамо

Отборът на Черно море отлетя за Беларус с най-доброто, с което разполага в състава си. В Минск "моряците" ще се изправят срещу Динамо в среща реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 18 часа на стадион "Трактор" и ще се предава по телевизията.

Както е известно, "моряците" завършиха 1:1 в първата среща на "Лудогорец Арена в Разград и ще търсят победа в Минск, за да се класират в следващата фаза на евротурнирите.

Треньорът Никола Спасов взе със себе си група от 18 футболисти. Сред избранниците на специалистът не попадна аржентинецът Хуан Мануел Вареа. Неговото място в групата зае бранителят Траян Траянов, който остана извън 18-тте за първия мач с Динамо и изгледа мача от трибуните на "Лудогорец Арена".

"Моряците" бяха изпратени с аплодисменти от трима привърженици, които по-късно тази вече също летят за Минск с друг полет от Варна. Очаква се варненци да бъдат подкрепени от около 15-ина фенове на Черно море на стадион "Трактор", като петима тръгват за Беларус с кола, а останалите излетяха с отбора днес сутринта.

Групата на Черно море: Георги Китанов, Александър Чанович, Михаил Венков, Жиньо, Стефан Станчев, Траян Траянов, Мамуту Кулибали, Даниел Георгиев, Стенио, Тодор Паланков, Марчин Буркхардт, Матиас Курьор, Мехди Бурабия, Марк Клок, Андреас Васев, Вилиян Бижев, Симеон Райков, Живко Петков.