Черно море дава старт на европейската си мечта днес

"Моряците" играят с Динамо (Минск) от 20 часа на "Лудогорец Арена"

Отборът на Черно море дава старт на европейската си мечта днес. В 20 часа на "Лудогорец Арена" в Разград варненският тим ще стартира пътя си в турнира Лига Европа. "Моряците" имаха привилегията да пропуснат първия квалификационен кръг в турнира и да се включат в него директно от втория, като жребият отреди техен съперник да бъде тима на Динамо (Минск). Отборът от Беларус изглужда доста коварен съперник, но пък варненци имат амбицията да покажат своите възможности и да продължат напред.

Фактът, че няма да домакинства на свой терен със сигурност е неприятен за Черно море, но отборът няма избор, защото не разполага с лицензиран стадион в морската ни столица. Очаква се доста привърженици на тима да пътуват до Разград, за да го подкрепят в европейската му битка, но при всички положения стадионът няма да толкова пълен, колкото на варненци би им се искало.

Друга неприятна новина за българския тим е, че Динамо се намира в прекрасна форма напоследък. Първенството на Беларус е в разгара си, а тимът от Минск е в серия от 5 поредни победи и се изкачи до 2-ото място във временното класиране. В същото време Черно море ще разчита единствено на контролите, които изигра по време на подготовката си и надеждата е в тези срещи отборът да е постигнал нужната сработка.

Треньорът на домакините Никола Спасов най-вероятно ще заложи на Китанов на вратата и Станчев, Кулибали, Паланков и Венков в защита. Буркхардт и Клок ще действат като опорни халфове, а Бурабия ще бъде в ролята на плеймейкър. Райков и Курьор ще оперират по двете крила, а на върха на атаката ще действа Бижев.

В същото време Динамо се очаква да стартира с Гутор на вратата и Витус, Концевой, Бангура и Политевич пред него в отбрана. Корзун и Едигарян ще бъдат в центъра на полузщитата, а пред тях ще действа Биков. Рассадкин и Адамович ще бъдат двете крила, а атаката ще води Бечирай.