Черно море стартира подготовка с 12 футболисти

Десният бек от Септември (Симитли) Здравко Карадачки започна проби на "Тича"

Отборът на Черно море започна лятна с 12 футболисти. На първото занимание се явиха Илия Николов, Живко Атанасов, Даниел Георгиев, Бекир Расим, Стефан Станчев и Живко Петков, както и юношите Александър Йовчев, Мартин Костадинов, Илиян Неделчев. Освен тяях с основната група тренират и вратарите от школата на "моряците", родени 1999 година, Иван Дюлгеров и Христо Ковачев.

Единственият нов футболист, който ще изкара проби в тима на варненци, е десният бек от Септември (Симитли) Здравко Карадачки. 22-годишният футболист ще тренира известно време с тима, докато Никола Спасов прецени дали ще му свърши работа. Всички останали играчи – българи и чужденци, се очакват в понеделник. Сред тях ще е и новото попълнение Мехди Бурабия.

Иначе Черно море ще проведе лятната си подготовка в три етапа. Първият ще е между 10-21 юни. Вторият пък ще е от 22-и до 4 юли. Третият етап на подготовката пък ще е между 6-16 юли. Изцяло варненци ще се готвят в морската столица.

Все още се уточняват съперниците за контролните срещи, които ще са четири. Наставникът на варненци Никола Спасов предвижда учебна игра за 21 юни, но има вариант тя да бъде заменена с проверка с добър съперник. Следващите дати за спаринги са 27 юни, 4 юли и 11 юли. Сигурен съперник за една от тези дати е тимът на Дунав (Русе).