Добрин Стефанов: Одесос израсна в Шампионската лига

Треньорът на носителя на титлата на България по плажен футбол Одесос Добрин Стефанов даде добра оценка на представянето на тима в Шампионската лига на Европа. Само късметът лиши варненци от класиране за осминафиналите на надпреварата в Катания.

Тимът от морската столица записа историческа за българския бийчсокър първа победа в Шампионската лига, надигравайки с 5:4 испанския Бала Азур. Одесос изпусна шанса си още на старта, където загуби с 0:2 от грузинския Динамо (Батуми).

"Ударихме шест греди в този мач и бяхме с две класи над съперника. Първият им гол пък падна след като съдията ни ощети. Вратарят ни Костадин Иванов имаше 4 секунди да изнесе топката, но третият рефер навлезе на игрището, за да извади втора топка и му направи знак да спре. Другите двама арбитри обаче решиха, че времето продължава и свириха фаул, от който падна гола“, заяви за „Петел“ Стефанов, който бе изгонен при оспорването на въпросната ситуация заради по-бурната реакция, която обаче бе напълно оправдана.

"Второто попадение на съперника падна в края на мача при една тяхна контра. В двубоя с грузинците имахме 58 удара, а вратарят им извади невероятни ситуации. Във втората ни среща пък излязохме срещу Кристал (Санкт Петербург), който спечели Шампионската лига миналата година, а през тази я дублира. Паднахме с 0:6, но държа да уточня, че руснаците вкарваха средно по 10 гола в мач. Удариха Динамо с 14:1, а във финала биха с 6:2. Дори в началото на мача ни с тях стояхме добре, ударихме и греда, а на полувремето техен представител дойде и ни похвали. Допуснахме някои елементарни голове, поради липса на опит“, коментира още Стефанов.


Той призна, че в Катания тимът му е повишил много нивото си. „Разликата в поведението и играта ни от първия до третия мач се повиши много. Срещу испанците излязохме спокойни, със самочувствие и подобрена игра в защита. Копирахме начина на смени от най-добрите отбори – руските Кристал и Локомотив. Победният гол за 5:4 го вкара Илиян Димов-Калкана в последната минута с прекрасна задна ножица. Преди началото на турнира не ни взимаха насериозно, но след последната среща организаторите дойдоха и ни казаха, че се вижда, че явно в България нивото на плажния футбол се е вдигнало. Догодина шампионът ни отново ще бъде поканен. Естествено, нашата цел е това да сме ние“, завърши треньорът на Одесос.