Исторически успех за България в Шампионската лига по плажен футбол

Спорт

04-06-2015, 17:59

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненският Одесос удари испанския Бала Азур с 5:4

Българският първенец Одесос (Варна) записа исторически първи успех в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци завършиха с победа в европейския клубен турнир плажен футбол. Играчите на треньора Добрин Стефанов надиграха испанския Бала Азур с 5:4. Попаденията за българите реализираха Костадин Иванов - Марата, Кристиян Душков, Николай Илиев, Иляз Иляз, Илиян Димов - Калкана.

Тимът на Добрин Стефанов поведе в резултата с 2:0, но допусна пълен обрат - 2:3. С голове на Николай Илиев и Иляз Иляз варненци доведоха нещата до 4:3, но испанците успяха да изравнят малко преди края на двубоя. 20 секунди преди последния съдийски сигнал Илиян Димов реализира ефектен гол със задна ножица и донесе първия успех за български тим в Шампионската лига.

Победата обаче не бе достатъчна за Одесос да прескочи своята група "Б" в Катания, тъй като в първите си две срещи Одесос падна с 0:2 от Динамо (Батуми) и с 0:6 от европейския шампион Кристал (Санкт Петербург).

Въпреки това варненци могат да са доволни от представянето си, тъй като освен успеха срещу Бала Азур, показаха много добра игра в мача с Динамо, в който паднаха само заради липсата на късмет.