Съдия изпълнител влезе в Тубдиспансера

Сметките на здравното заведение са запорирани

Съдия изпълнител е влязъл да описва имуществото на твърде задлъжнелия Тубдиспансер, за чиято ликвидация Общинският съвет взе решение на последното си заседание. Това съобщи общинският съветник от ДСБ д-р Ивайло Митковски, според когото местният парламент е избързал с решението си.

Преди да се пристъпи към ликвидацията трябваше да се изясни къде ще се лекуват болните и откъде ще идва необходимото финансиране, заяви д-р Митковски. Той даде пример с Пловдив, където местната болница за белодробни заболявания е била закрита, но е имало готово отделение, което да поеме пациентите.

В момента в здравното заведение в морската столица се лекуват 30 пациенти. Задълженията му са в порядъка на половин милион лева, а сметките му са запорирани, описа ситуацията местният парламентарист. Той се надява с помощта на здравния министър д-р Петър Москов все пак да се намери раазумно решение.

Представителят на ДСБ разкритикува и отказа на местните парламентаристи да освободят от отговорност управителя на АГ-болницата д-р Радослав Минков, срещу когото има жалба за злоупотреби. Болницата няма неразплатени разходи, има печалба и инвестира в апаратура и подобно отношение може да се определи като плод на нездрави политически интереси, заяви съветникът.