Финалът за Купата ще е на 30 май на стадион "Лазур" в Бургас

В продажба ще бъдат пуснати 16 000 билета

Финалът на турнира за Купата на България по футбол ще се играе в Бургас на 30 май (събота). Това съобщи преди броени минути „Гонг“, позовавайки се на свои ицточници. Както е известно, в сблъсъка за трофея един срещу друг ще се изправят Черно море и Левски. Именно морският град бе основна цел за варненци, а треньорът Никола Спасов неколкократно заяви, че иска сблъсъкът да е в почивен ден, за да дойдат повече хора. Първоначално обявената дата бе 28 май, но от БФС са се съгласили, че за никой не е удобно двубой от такава важност да се играе в работен ден.

С течение на разговорите са отпаднали вариантите Стара Загора и стадион „Васил Левски“. Причините са, че в Стара Загора има проблем с полицията, която не желае да се ангажира с охраната на двубоя, а на „Васил Левски“ започва ремонт на тревната настилка.

Все още не е ясно в колко часа ще започне срещата, като вариантите са 17:30 или 20 часа. По-ранният час може да се наложи, тъй като същата вечер ще се играят последователно финалите за Купата на Англия (Астън Вила – Арсенал) и Купата на Германия (Дортмунд – Волфсбург), които ще бъдат излъчвани по телевизията.

Определянето на датата на финала за Купата на България ще промени програмата и в А група. За да се спази наредбата в последните два кръга мачовете в елитната дивизия да се играят по едно и също време предпоследния кръг във втората шестица ще се играе на 22 май (петък), а последния кръг ще е на 26 май (вторник). Предпоследният кръг на първата шестица ще е на 23 май (събота), а финалният кръг на първата шестица в А група ще е на 31 май (неделя) ден след сблъсъка Левски – Черно море.

В продажба ще бъдат пуснати 16 000 билета за стадион „Лазур“. Първоначално те ще се разпределят по заявка на клубовете след 15 май.