Спасов: Абсолютно заслужено отиваме на финал

Това е една награда за усилията на футболистите, за клуба, за феновете и най-вече за спонсорите и собствениците ни

Наставникът на "моряците" Никола Спасов бе щастлив от класирането на отбора на финала, но леко разочарован от представянето на възпитаниците си през второто полувреме.

"Много се радвам, че се класирахме на финал. Ние си свършихме работата още във Варна. Днес момчетата успяха да ме нервират, така да ми развалят настроението. Трябваше по друг начин да изиграят тази среща. Един мач, който лесно започна за нас, а след това отпускането беше тотално. Въпреки че сериозно си поговорихме в съблекалнята се видя, че нямаше голям ефект. Едва след смените, които направихме нещата се промениха, поне според мен. И резултатът се промени. Хората, които бях оставил да почиват в петъчния мач тук, не бяха на нужното ниво.

В крайна сметка мисля, че абсолютно заслужено отиваме на финал. От първия мач в този турнир играем много стабилно. Във всички мачове бяхме убедителни. Абсолютно категорично се класираме за финала в надпреварата и абсолютно заслужено. Благодарение на момчетата, които подходиха изключително сериозно в мачовете за Купата, това все пак бе дълъг период от време, успяхме да постигнем целта ни. Това е една награда за усилията им, за клуба, за феновете и най-вече за спонсорите и собствениците ни. Те все пак издържат клуба вече 10
години. Без никакви проблеми сме винаги.

С нетърпение очаквам финалната среща. Не е нормално да не се знае още датата и стадиона, на който ще се изиграе последния мач от турнира. Жалкото е, че никой не се интересува от моето мнение, това е без коментар. По принцип всичко това има своите последствия. Не може да се направи план за лятната подготовка.

При всички положение ще играем с най-доброто на директния сблъсък за трофея. Достатъчно минути дадох на всички в отбора. Всички са здрави, с изключение на Стефан Станчев, който много ще ни липсва. Това са футболистите, с които отиваме към финала. Във Варна има също момчета, които останаха извън групата. На тях също ще разчитам, най-вече в срещите до края на първенството.

Естествено ми се иска да играем с отбора, който се намира в по-лошо моментно състояние. По принцип Левски и Лудогорец са двата отбора, които са най-добрите в България в момента. С двата тима ще бъде доста трудно. Дано да си мислят, че вече са спечелили купата. Защото чета постоянно, че на Левски само им трябва да си вземат полуфинала и са спечелили купата. Лудогорец пък си вземат всички купи. Дано само да останат с това настроение и в пследния мач. Иначе нямам претенции срещу кой отбор ще играем.