Черно море е на финал в турнира за Купата на България

"Моряците" отстраниха Локо (Пд) с общ резултат 8:3

Отборът на Черно море се класира на финал в турнира за Купата на България за трети път в своята история! "Моряците записаха втори успех срещу Локо (Пд) на 1/2-финалите от надпреварата. След като в първия мач постигнаха победа с 5:1 на Тича, днес варненци се наложиха с 3:2 и на стадион Лаута в Пловдив и с общ резултат 8:3 се класираха за директната битка за трофея. Матиас Курьор на два пъти и Живко Атанасов реализираха за успеха на Черно море днес. 

Себастиен Ернандес от "зелено-белите" се контузи по време на загрявката и като титуляр на негово място излезе Марк Клок.

Още в 4-ата минута Живко Атанасов даде аванс на моряците, след като засече с глава центриране от корнер на Симеон Райков. Само три минути по-късно Стенио можеше да покачи, но изстрелът му бе спасен от вратаря Александър Витанов. В 8-ата минута Дани Кики стреля мощно от границата на наказателното поле но встрани от вратата на Илия Николов. В 22-ата минута Райков получи подаване от Вилиян Бижев и стреля без да се бави, но вратарят на домакините Александър Витанов успя с тяло да предотврати втори гол в мрежата си. В 33-ата минута контраатака на гостите премина през Райков, който намери Марчин Бургхард, но изстрелът му премина високо над вратата. Малко след него пропуски направиха последователно Бижев и Матиас Курьор. Пловдивчани реагираха подобаващо и в 39-ата минута успяха да изравнят. Делев изпълни по отличен начин свободен удар и с помощта на напречната греда записа името си сред голмайсторите.

След почивката "черно-белите" натиснаха и пропуснаха да поведат чрез Дани Кики. Все пак в 67-ата минута центриране на Делев бе отклонено от защитника на варненци Кулибали и кълбото стана неспасяемо за Илия Николов - 2:1. Само няколко минути по-късно Кики имаше възможност да върне интригата в двубоя, но направи непростим пропуск след удар с глава от вратарското поле. В 89-та минута Курьор изравни резултата, след като Бижев стреля от границата на наказателното поле, Витанов отрази удара, топката се върна в Бижев, който подаде на Курьор и той изравни резултата. А веднага след това Матиса реализира нов гол, отново след пас на Бижев, с който оформи и крайното 3:2 за Черно море.

Локо (Пд): Александър Витанов, Христо Стамов, Александър Горанов, Мартин Сечков, Здравко Илиев (46 - Айкут Янъков), Мехди Бурабия, Георги Вълчев, Александър Якимов, Дани Кики, Емерик де Врийзе (68 - Шабан Османов), Спас Делев

Черно море: Илия Николов, Мамату Кулибали, Кирил Котев, Живко Атанасов, Михаил Венков, Стенио дос Сантос, Марчин Бургхард (78 - Дани Георгиев), Матиас Курьор, Марк Клок (65 - Тодор Паланков), Симеон Райков (60 - Бакари), Вилиян Бижев

Стадион: Локомотив

Съдия: Стефан Павлов