Организаторът на BlackSea*Rocks обиден на съветниците

Мисия Варна

24-03-2015, 17:30

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Пламена Николова

Всичко от Автора

Още по Темата:

BlackSea Rocks разцепи културната комисия

Фестивал ще "продава" Варна в Китай

Вместо актуално състояние на фирмите си и разчет за харчовете по фестивала, организаторът изпрати сърдито писмо

В писмо до комисиите по финанси и култура в общината Иван Кутиков, организатор на фестивала BlackSea*Rocks изразява възмущението си от негативната реакция на съветниците и медиите.

Днес и двете комисии не взеха решение, което да провокира някакво развитие относно отпускане на средства от общинската хазна за провеждането на събитието. Комисията по финанси отказа да се произнесе относно какъвто и да било бюджет с мотива, че преди това комисията по култура не е дала благословия за провеждането на мащабното мероприятие с пари на данъкоплатците. Малко по-късно, на специално съвместно заседание на комисиите по култура и по туризъм трябваше да се избистрят обстоятелствата покрай феста. Стана ясно обаче, че съветниците са си загубили времето. В общината от вчера има входирано само писмо, в което отново се обяснява колко полезно за имиджа на Варна, туризма и икономиката е провеждането на BlackSea*Rocks.

"Този фестивал е иницииран от хората на Варна и ще се проведе независимо от вашите догадки, съмнения, предположения и партийна принадлежност", пише Кутиков. Според него гаранция за успеха на проекта са големите световни имена, привлечени в екипа.

"Щом иска, нека го провежда, ние няма да му пречим. До момента, така като гледам, никой не се е произнесъл по отпускането на 1 лев за този фестивал, от администрацията упорито отказват да ни информират колко средства смятат да отделят", коментира Андрей Василев.

Вместо да защити исканите от общината 300 000 евро с подробна план-сметка, доказателство за добро финансово състояние на фирмите си и договори с телевизиите, Кутиков беше приложил към писмото си референции от Йорданка Христова и дует Ритон.