Садят цветя и дървета в Малките римски терми

Скоро се очаква туристическата атракция да добие нов вид

Доброволци от Варна и чужбина ще се включат в почистването и озеленяването на Малките римски терми във Варна, съобщи Варна координаторът на проекта Милена Проданова. Инициативата е на Община Варна и се осъществява със съдействието на Регионалния исторически музей, Варненската търговско-индустриална камара (ВТИК), Обществения дарителски фонд в града и няколко международни бизнес организации, пише Топ Новини Варна.

Облагородяването на термите стартира на 24 март с почистване на района. Теренът ще се трасира и ще се подготви за озеленяване и засаждане на цветя, храсти и дървета. До 27 март се очаква историческата атракция да добие съвсем различен, много по-естетичен вид.

Желание да се включат с доброволен труд са заявили ученици от Варненската търговска гимназия "Г.С. Раковски" и от Професионалната гимназия по дървообработване и горско стопанство "Николай Хайтов", студенти от специалност "Агрономство", катедра "Растениевъдство" в Техническия Университет, членове на Международната младежка Камара във Варна и Сдружението за регионално развитие и международни бизнес инициативи.

Всички доброволци ще имат възможност да приложат на практика своите знания, както и да придобият нови умения, убедена е Милена Проданова. Тя подчерта, че всички растения са закупени със средства от дарители в рамките на кампанията "Място в сърцето" на Обществения дарителски фонд за Варна.