Търсят се доброволци да помагат за самотните майки

Доброволци са нужни, за да правят списъци с нещата, необходими за жените, които посещават социалната кухня

Кампанията в помощ на самотните майки, които се хранят в социалната кухня на ул. "Драва Соболч" 7а във Варна се разраства и вече има нужда от доброволци. Трябват няколко човека, които имат свободно време или работата им позволява, за да правят списъци с това, от което самотните майки имат нужда. Досега с инициативата за набирането на необходимото се занимава сам идеологът на идеята Никола Куташки. Той пръв пое организацията за изхранването на 280 самотни майки от социалната кухня, която в последствие прерасна в кампания "Сити души". Повече за кампанията вижте тук »»

Покрай кампанията "Сити души" стана ясно, че освен от храна майките от социалната кухня имат нужда и от дрехи, обувки за децата си и други принадлежности. Доброволци са нужни именно, за да правят списъци с нещата, необходими за жените, които посещават социалната кухня. Никола Куташки обяви, че има нужда от помощ и всеки, които има време и желание може да "удари едно рамо". 

"На самотните майки на доброволни начала вече помага психолог, който говори с тях за проблемите им. Включи се и моя приятелка - адвокат, която проверява дали се изплащат издръжките им. Споменавам тези неща, защото те биха мотивирали и други хора да помагат, който с каквото може", разказва Куташки. Който желае да стане доброволец за правенето на списъците може да се свърже с Ники Куташки на телефон 0897 53 88 43.