Тинка живее без палто и обувки с 27 лева на месец

Животът

15-03-2015, 10:04

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дарете обяд на гладуващи майки!

Историята на една от жените от социалната кухня на ул. "Драва Собоулч" 7а

Никола Куташки, който стартира инициативата за спасяване на обеда на самонтите майки (виж тук) разказа историята на една от жените в социалната кухня на ул. "Драва Собоулч" 7а. Тинка е на 62-години. Цял живот е работила в строителството има 27 години трудов стаж. За съжаление получава трудова злополука и спира да работи, като получава за дългите години тежък труд пенсия от 127 лв.

"Тя е много горда и силна жена, каза ми, че никога не е предполагала, че ще стигне до там, че да получава храна от социална кухня, много й е тежко. Има две големи дъщери които нямат желание да й помагат, не искам да съдя никого, но много искам да й помогнем защото усетих, колко прекрасен човек е", разказва Куташки. 

Тинка живее под наем. Плаща за него 100 лева,  с останалите 27 лв., трябва да плаща ток, вода и лекарства, като само последните струват 100 лв. Има проблеми със сърцето и краката.

Най-спешното е да й се намерят обувки и зимно палто. Палтото трябва да е номер 52, зимните обувки 39 номер. Ако се дарят пари, с тях ще си помогне за лекарствата. Тинка няма телефон, откраднали са и го и вече не може да си позволи нов.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с Никола Куташки на тел. 0897 53 88 43. "Най-хубавия вариант е ако някой я поеме под крилото си и всеки месец й помага. Както пишеше в една книга, една душа да спасите, това вече е пълноценен живот, ето имате тази възможност", коментира той. Скоро ще направи списък и с молби на самотни майки от социалната кухня, главно за обувки и други неща.