Варненци: Кмете, махни колите от градинката!

Мисия Варна

20-03-2015, 16:32

Снимка:

Милена Пехливанова

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паркирал си като идиот

Мобилно приложение лови нагло паркирали и ги изпраща на КАТ

Група граждани излизат на протест във вторник

Група граждани са се обединили около идеята да се освободи градинката до сградата на Общината от многобройните паркирали автомобили.

"Настояваме градинката да се използва по предназначение! С превозни средства на бариерата е допустимо да се пропускат само официални делегации, определени гости на Общината, моторни превозни средства със специален режим и такива на граждани с увреждания, както и бусове на медии, които да влизат внимателно и после да излизат от изхода до Регионалната библиотека", се казва в писмо до Varnautre.bg.

Това според варненци са алеи с пейки, предназначени за почивка на възрастни хора, на майки с детски колички и малки деца, на служители и посетители на Общината, на граждани и гости на Варна, а не е паркинг.

"Сега пейките са запушени, плочките са изпочупени, майките и възрастните са изгонени, а чешмичката е извън експлоатация. Не ни харесва! Достатъчно години търпяхме това положение, време е да му се сложи край", се казва още в обръщението.

В искане до кмета на града Иван Портних се настоява паркиралите автомобили да се преместят, градинката да се възстанови и благоустрои, да се поправи настилката, за да се върне основното й предназначение като място за срещи, спорт и почивка.

"За да служи на Варна и варненци като визитна картичка, както и трябва да бъде", призовават още инициаторите на промените.

Те ще се съберат на среща-протест пред сградата на общината на 24 март 2015 г. , вторник, от 11 ч.

Символична саморазправа с шофьорите на паркиралите автомобили вече е вход, които вчера се прибраха със стикери "Не бъди идиот!" по стъклата.