Варненци скочиха срещу незаконен паркинг - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Избрани новини

Варненци скочиха срещу незаконен паркинг

05 март 2015, 14:00 | Varnautre.bg
  • Снимка:
    БНТ

Майки с колички се жалват, че трябва да летят

Живеещи в блок 41 на улица "Цар Асен" във Варна сигнализираха, че междублоковото пространство е неугледно и е превърнато в паркинг. Автомобилите спират дори на тротоара пред входовете, което затруднява придвижването на майките с колички, предаде БНТ.

Блокът се намира в централната част на Варна и пространството пред него от години е превърнато в паркинг. Освен това там има офис на служба "Социално подпомагане", на застрахователна компания и на ветеринарна клиника, което също увеличава колите пред входовете. "Едно, че няма тротоари, по които да се върви, второ, не можеш да си излезеш от входа с количка, трябва да летя", казва възмутена Антонина Тонева.

Липсата на добро отводняване също загрозява гледката пред блока след всеки дъжд. "Тука става едно море, това и на сметище се е обърнало, там се намират храстите, които се използват и като градска тоалетна", описва Огнян Калоянов.

Потърпевшите са писали 4 писма до Общината. Отговорът е, че проблемът има локален характер, а в общинския бюджет за тази година са предвидени пари само за обновяване на детски и спортни площадки. Хората обаче казват, че редовно плащат местните си данъци и искат да живеят в нормална среда.Коментари (4)

Потребител
Марио Ангелов
Целия квартал е неугледен !Администрацията на р-н Приморски не си гледат работата!Улиците са разбити Междублоковите пространства се използват за паркинзи и като завали става блато .Разполагат се масово бараки и търговски обекти,
без да се мисли за паркоместа и зареждане.
Навява ми на корупция!
02 юли, 09:01 ч.
Потребител
Анонимен
Хората живеят затова в САЩ,в Германия !Там има ред и дисциплина !
05 март, 16:08 ч.
Потребител
Pain
Точно за това живеят там ама точно... нищо общо с факта че имат работа, повече пари и достъп до по-добро образование и здравеопазване, точно заради местата за паркиране...
05 март, 16:54 ч.
Потребител
toto
"Скочиха"- да ви имам парцаления език, журналя гнусни... вие сте една от причините България да е толкова просташка държава!
05 март, 15:44 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Варна