Лепнаха на полицай "Паркирал си като идиот!"

Два часа след публикацията във Фейсбук най-брутално паркиралият автомобил е бил преместен от пешеходната пътека

Стикери "Паркирал си като идиот" бяха залепени на паркирани пред сградата на ОД на МВР-Варна служебни автомобили. Това стана часове след като варненецът Мартин Демирев публикува в социалната мрежа снимки, на които ясно се вижда, че полицейските коли са в нарушение, разказа в. "Монитор". Едната от тях дори е спряла върху пешеходната пътека, точно срещу пътен знак с информация, повтаряща пътната маркировка. Другите пък са в нарушение на правилото за спиране и паркиране на задължително отстояние от кръстовище, което не е спазено.

Явно този, които е поставил стикерите на служебните автомобили "Паркирал си като идиот!", не е успял да преглътне факта, че тези, които получават заплати, за да контролират дали спазваме законите, сами не го правят, коментираха в мрежата варненци. Според проучване на местни медии лекият автомобил опел с варненска регистрация е на техниците на СОТ-а, а със софийската - на ДАНС. Водачите и на двете коли нагло са демонстрирали неприкосновеност, коментират още варненци. Така те са поставили и задачка "за домашно" на началника на КАТ- Варна да им отговори например колко нарушения вижда на снимката, какви предпоставки за ПТП създават те и какви санкции по Закона за движение по пътищата ще наложи на паркиралите ги служебни лица, които явно смятат, че щом са от службите, законът не важи за тях?

Два часа след публикацията във Фейсбук най-брутално паркиралият автомобил е бил преместен от пешеходната пътека, съобщиха вчера в социалната мрежа очевидци. Според Любка Симеонова поставените стикери са достойна гражданска позиция, която заслужава адмирации. Ивайло Иванов пък обръща внимание на масовото говорене на униформените по телефона, докато карат. А също така, че не е виждал през живота си полицай или катаджия с колан, които са "отличен" образец за поведение.