На Белардели журналистите му криви и виновни

Спорт

10-02-2015, 20:34

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луди ли са варненци да дадат Спартак на Белардели?

Една култова изповед на италианския шеф на "соколите"

Новият председател на УС на Спартак 1918 Пиетро Белардели използва аудиторията на Радио Варна за да води монолог на тема - как Белардели се опитва да спаси Спартак и защо медиите тиражират неверни неща по негов адрес.

Дали е прав, или крив, преценете Вие, уважаеми читатели.

Поместваме най-важното от изявлението на г-н Белардели :

"Разбирам психиката на хората, разбирам, че са превъзбудени, миналото си е минало. Аз гледам към бъдещето. Разбирам, че това е морски град и през лятото има доста работа с туризма. Докато през зимата не е толкова ангажиран градът. Хората тук говорят повече в бара, отколкото да се занимават с бизнес. Не съжалявам, че станах собственик на Спартак. Заварих Спартак в едно окаяно състояние. Не искам да го обръщам на политика, но моите идеи вече ги съобщих. Съжалявам, че има много фалшиви неща. Бих искал да има повече яснота за отбора. За мен е важно да знам какво е състоянието на тима. Много хора ме критикуват. Много лоши неща се изписаха за мен, но аз мога да докажа чрез документи, че не е истина. Дори и в сферата на футбола мога да докажа, че миналото ми е чисто. Не ми е приятно, че пишат тези неща. Аз дойдох с чисти намерения. Вярно е, има много хора, които нямат какво да правят и само критикуват останалите. Който е печелил във футбола, знае за какво става въпрос. Понякога има и загуби. За съжаление усещам тъжна обстановка, както и доста негативизъм. Хората са негативно настроени. Същото е и за играчите, които докарах отвън. Каквото обещах, съм го направил. Докарах футболисти, поръчахме екипи, топки. Не е логично да ме критикуват. Каквото съм обещал, съм го изпълнил".

"Аз го казах на Общото събрание, ако са съгласни и ме подкрепят, аз ще съм с тях. Личният ми лекар не е казал да отида във Варна. Искам една част от Рим да пренеса във Варна. Не сме направили нищо лошо. Да, чужденци сме. Но ние сме в Европейския съюз".

"Ние искаме да направим цялостен отбор. Понеже тук не намерихме свободни играчи, които да ни свършат работа, затова взехме хора отвън. За съжаление добрите БГ футболисти си имат отбори. Затова се принудихме да вземем отвън футболисти".

Трудно намерихме футболисти, и то в България, и то във Варна, и това в „Б“ група.... Естествено, че не съм докарал Марадона. Отсяхме най-добрите. Както казах нашето сдружение винаги е с отворени врати. Защото освен че ние трябваше да избираме футболисти, а и самия треньор трябваше да избира. Направихме селекция в Рим. Взехме момчетата, които мислехме, че могат да ни свършат работа. Доведохме ги тук, изпробвахме ги. За някои съжалявам, че трябваше да се разделим днес. Не всички имаха късмет. Проверихме какви футболисти ни липсват и до края на седмицата ще дойдат 2-3 футболисти. Тези футболисти имат договори в Италия. Затова искам да ме разберете какво ми коства това от финансова гледна точка. Ще форсираме по финансовата част, ще направим невъзможното, но това, което сме отделили да инвестираме, ще се лишим и ще го изпълним. Ако Господ каже да остане във втора дивизия, ще направим една програма за три години. Ще наблегнем на ДЮШ. Нас не ни интересуват имоти и такива неща, ние идваме да работим.

Където и да мръдна, журналистите ме следват и пишат постоянно за мен. Но може по друг начин да пишат, както позитивни неща, така и непозитивни. Не искам да правя полемика, но много непозитивни неща има за мен. Имам толкова много документи и не знам как се изписаха толкова много неверни неща. Някои хора обичат да си измият ръцете и устата...“

Всичко, което каза Белардели, чуйте тук!