Готвят блокада на девненските заводи заради липса на асфалт

Недоволните искат ревизия на кмета на Девня Атанас Кузев

Граждански протест против окаяното състояние на пътната инфраструктура, крайно отблъскващата градска среда и непрозрачното управление организират жителите на Девня.

"Това не е първата подобна демонстрация. През март 2013 година девненци излязоха на протест, за да изкажат публично недоволството си от лошото състояние на пътищата и от непрозрачното управление на общината, но исканията им не бяха удовлетворени. Понастоящем в Девня буквално няма улица и булевард, които да не са заприличали на швейцарско сирене, а градският парк е превърнат в бунище", припомнят организаторите.

Така изглеждат улиците и булевардите в Девня

"С надеждата този път да бъдем чути, група граждани обмисляме блокади на пътищата към химическите заводи, които пълнят хазната на Община Девня и продължават да замърсяват безнаказано въздуха с вредни емисии. Поради съмнения за злоупотреби с публични средства, настояваме и за независим финансов одит на Община Девня, както и за проверка на имущественото състояние и източниците на доходи на кмета Атанас Кузев, на неговите заместници и на целия Общински съвет", посочиха още инициаторите на протеста. Той ще се проведе на 6 февруари, петък, от 10 до 12 часа, пред сградата на Община Девня.

Недоволните са категорични, че зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия и че в него не бива да се търси преднамерена връзка с предстоящите местни избори.