Италиански "чичко паричко" дойде да преговаря с общината за Спартак

Все още не са направени съществените договорки с италианците, поне не в цифри, 100% гаранции никой не дава

Сериозният бизнесмен, който изяви желание да стане основен спонсор на Спартак 1918, изгледа днешното занимание на тима на стадион "Локомотив". Това е човекът, който трябва да обезпечи финансово варненци, поне на теория. Става въпрос за административния директор на световноизвестната италианска фирма Solidus Франческо Дел Тосто. В края на декември италианецът проведе първи разговори с кмета Иван Портних за съвместно партньорство с община Варна, а сега се очаква обсъждането да продължи.

Пиетро Белардели сподели пред феновете на Спартак в понедeлник, че финансовата стабилност на клуба зависи от доброто сътрудничество с общината, но така и не пожела да отговори, в какво точно се изразява то. "Футболът ми е страст, но той върви и с бизнес отношения", заяви тогава италианецът. "Досега, където съм бил, сме работили добре със съответните общини. Така че това е много важна част от нашата бъдеща работа в Спартак", поясни новият изпълнителен директор.

Председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев пък сподели, че никой не дава 100% гаранции за нищо. "Все още не са направени съществените договорки с италианците, поне не в цифри. 100% гаранции никой не дава. Самият факт, че са тук и са докарали толкова футболисти, поръчали са екипировка, говори, че имат достатъчно настроение да се свърши работата. Конкретни неща на този етап не можем да коментираме. Доколкото знам, италианците нямат конкретни искания от общината. Те имат предложения къде биха могли да помогнат за финансиране на определени обекти. Това е. Нас обаче тези неща не ни интересуват. Ние искаме да си решим нашите проблеми, а те да си водят разговорите със служителите на общината", каза Антон Фажев.