Новият шеф на "соколите": Проектът в Спартак е за три години

Целта ни е да направи организация каквато имахме в бившия ми клуб Лугано

  • Новите италиански шефове в Спартак 1918 не се ангажираха със старите задължения на клуба. Това каза пред медиите днес изпълнителният директор на варнанци Пиетро Белардели. "От тук нататък ние поемаме финансирането. Каквото сме казали досега, го направихме. Ще продължим така и занапред", каза Белардели.

    Запитан знае ли, че клубът има доста дългове, които ще попречат той да получи лиценз за следващия сезон, изпълнителният директор сподели: "Има доста неща, които все още не знам. В процеса на работа ще се запознаем с всички проблеми. Сега е доста рано да говорим за тях".

    "Проектът в Спартак е за три години. Първо искаме да спасим отбора от изпадане при аматьорите. После да направи организация каквато имахме в бившия ми клуб Лугано. Целите са са ясни, искаме да върнем тима в "А" група, а после ще видим. Защо не да играем и евротурнири един ден", каза още Белардели.

    До края на седмицата към подготовката на Спартак трябва да се присъединят четирима футболисти, като единият се чака още тази вечер. "Това е футболист, който трябва да изпъква над останалите. От 35 футболисти ще бъде оформена група от 25 за пролетния полусезон".

    Относно бъдещето на треньора Иван Маринов, италианецът заяви: „Започваме пролетта с него, а след това дали ще продължим съвместната си работа, ще зависи от резултатите.“

    Разбра се още, че в сряда идва новата официална екипировка. "След като дойде, ще връчим екип на кмета Иван Портних. Благодарим му, че община Варна ни подаде ръка и се надяваме със съвместни усилия Спартак да върви нагоре", каза Белардели, но така и не стана ясно какво точно е направила общината и как двете страни ще си сътрудничат занапред.